Puščavsko mesto v Maroku

Najčudovitejša izkušnja, ki je prebudila mojo Dušo in me ponesla v drugo stanje zavesti, se je zgodila v gorah Atlasa v Maroku. Na vhodu v Saharo sem v Gorski vasici poslušala molitveno pesem puščavskega ljudstva, ki je odzvanjala v stenah gorskih vrhov. 

Med dokumentarnim snemanjem  Maorskega glasbenega festivala  sem kot producentka sredi vročega dne odpeljala svojo ekipo na oddih pod slap sredi pragozda. Maorski otroci in njihove matere so se igrali v tolmunu in me sprejeli medse z neskončno toplino in ljubeznijo. Na drugem koncu sveta so v meni prebudili spoznanje, da smo vsi ljudje ena velika družina.

Maori kip

San Francisco

San Francisco je moje mesto čudežev, kjer sem s svojo prvo LBL regresijo prvič doživela svojo Dušo v svoji polnosti. To je tudi mesto, kjer sem srečala in spoznala dr. Michaela Newtona, ki je name pustil izjemen vtis. San Francisco je zame mesto, v katerega se vračam in kjer imam prijatelje, ki so družina, ki jo srečujem že več življenj.

Pred Panteonom v Rimu sem kot študentka jedla najboljši sladoled in se spraševala o mojem življenjskem namenu. Odgovore sem našla na moji življenjski poti, na kateri sem zbirala poamezne delčke mozaika. Mozaik je postal popoln ko sem na koncu razumela, da je smisel in namen tako cilj kot tudi pot.

Roma Panteon

Brunei mesto

V reviji, ki mi jo je podaril sosed, sem našla sliko tega mesta in si močno zaželela oditi tja, nevedoč niti kako se imenuje niti kje se nahaja. Že čez deset dni se mi je želja izpolnila. Na poti na Tajsko sem dobila povabilo za obisk Brunejev, na katerega sem se z veseljem odzvala. Ob prispetju v to prelepo mesto sem razumela, da naključja ne obstajajo. Ko ti je nekaj usojeno in si to zaželiš, je manifestacija hipna.

V španskem življenju in zgodovini se prepletajo izročila preteklosti, ki ustvarjajo bogato izkušnjo sedanjosti.  V Toledu, prelepem mestu ki je priča zgodovinskemu soobstoju krščanske, muslimanske in judovske kulture in religije, sem na enem mestu obiskala  mošejo, sinagogo in cerkev. Znova sem se prepričala, da je sobivanje edini način za srečno in izpolnjeno življenje. 

Toledo

Boston

Boston je mesto mojih študentskih dni, kjer sem vsako prosto minuto preživela v velikih knjigarnah, knjižnicah, na predavanjih in v joga studiih. Kljub temu, da je Boston veliko mesto, polno stolpnic in resnih poslovnežev, sem se ravno tu prepričala, da duhovno ni in ne sme biti ločeno od materialnega.  

Kadarkoli obiščem Grčijo, občutim starodavnost in mitskost na vsakem koraku. Prav tu sem na samotni in divji plaži spoznala žensko in od nje prejela sporočila skupaj s knjigami dr. Michaela Newtona. Zgolj navidezno naključje me je napotilo v Ameriko, kjer sem gospoda Newtona tudi osebno spoznala.

Grčija cerkev

shutterstock_99387023 (2)

Sveto mesto Jeruzalem na vsakem koraku podarja izročila vere in verovanj. Vse zahodne religije tu iščejo svoj izvor in svoj smisel. V podzemlju svetega mesta Jeruzalem sem imela priložnost prisostvovati svetemu judovskemu običaju, ki mlade deklice sprejme kot odrasle ženske že tisoče let. Zdi se, kot da Jeruzalem živi drug čas in da deluje po drugih zakonih.

Holandija je moj drugi dom. Je dežela in kultura, ki me je objela, sprejela in vzgojila znotraj svojega vrhunskega šolskega sistem. Protestantska etika  mi je podarila znanje, samozavest in vrednote najvišjega reda, predvsem pa me je naučila sprejemati različnost in v njej prepoznati lepoto in smisel našega obstoja. 

shutterstock_192395051 (2)

shutterstock_198704624 (2)

Pariz sem najprej doživela znotraj poslovnega sveta, a nato me je pravi Pariz močno zaznamoval vse do danes. Sprehodi po slikovitem mestu, kulturni in umetnostni slogi in avantgarde ter francoska kultura uživanja v hrani in življenju so me navdahnili in v meni ponovno prebudili mojo ljubezen do pisanja in ustvarjanja.

Nova Zelandija je kot “dežela na koncu sveta” polna izjemnih naravnih lepot. V času mojega življenja na Zelandiji smo s prijatelji večkrat odjadrali na otok Ringetoto, ki je “čudežen otok” vulkanskega izvora. Tu sem meditirala in iz vulkana črpala moč, modrost in znanje, ki mi je pomagalo ustvarjati pozitivno življenje. Spoznala sem, da je narava živa in da ima zavest, naša priložnost pa je, da se naučimo slišati naravni ritem in se nanj priklopiti.

Nova Zelandija morje

Malezija Vhod v Bato Caves

Malezija je na nek način Azija v malem, saj ta slikovita država izjemno združuje tri dominantne sile na največjem kontinentu. Tu skupaj živijo indijski hindujci, kitajska manjšina s svojim izročilom ter malajski domorodci, ki so prevzeli islam. Povsod, v modernem mestu Kuala Lumpur ali v skromni podeželski vasi, sem bila priča zanimivemu sobivanju, harmoniji odnosov in medsebojnega spoštovanja.

Hong Kong je mesto, kjer se srečata Vzhodna subtilna azijska energija in Zahodni anglosaksonski šarm. Spominjam se dogodka, ko sem  v parku pod visoko stolpnico sredi glasnega mestnega vrveža sodelovala v duhovnem obredu poslovnežev, ki v resnih oblekah izvajajo ritual in prižigajo kadila za svoje prednike ter jih prosijo za pomoč pri poslovnih odločitvah. 

[shareaholic app="share_buttons" id="15676919"]

shutterstock_83805007 (2)