312018Okt
Karma ali Usoda: Dokler ne ozavestite nezavedno, bo le to vodilo vaše življenje in prepričani boste, da gre za Usodo

Karma ali Usoda: Dokler ne ozavestite nezavedno, bo le to vodilo vaše življenje in prepričani boste, da gre za Usodo

Razumevanje karme in usode je za posameznika zelo pomembno, saj njihovo ozaveščanje spodbuja dvig zavesti in prinaša »svobodo od karmičnih vezi«, ki jim pogosto pripisujemo velik pomen predvsem v ponavljajočih življenjskih situacijah.

Odgovor na to, kako Karmo preseči sicer ni enostaven in enoznačen, vendar je najpomembneje, da se zavedamo, da ko se osvobodimo naše Karme lahko v popolnosti  zaživimo življenje na način, kot ga je zapisala naša Duša v knjigo Izbrane Usode.

Prvo vprašanje, ki mi ga mnogokrat postavljajo moji klienti in učenci je: Kako vem, da se nahajam v določeni življenjski situaciji prav zaradi Karme. Kaj točno je Karma in kako se lahko z njo soočim? Ali Karma lahko omejuje mojo Usodo in ali spreminjanje Karme lahko spremeni Usodo? Ali spreminjam svojo Usodo če očistim svojo Karmo? Ali smem ali zmorem spremeniti svojo Usodo?

Na prvo vprašanje odgovarjam z novim vprašanjem: Ali si bila / bil v takšni situaciji že kdaj v preteklosti? Ali se ti ta problem ponavlja? Ali se počutiš ujetega v tej situaciji? Če je odgovor na katero od teh treh vprašanj Da, potem govorimo o Karmi.

Definicija Karme obsega mnogo nivojev, morda je tudi zato koncept Karme tako pogosto razumljen površno ali celo napačno. Spreleti me, ko posameznik z velikim občutkom krivde izreče: Zagotovo sem naredil/a nekaj strašnega v prejšnjem življenju, pa zdaj plačujem za to. S takšnim pogledom oseba v resnici blokira pretok energije, ki je potreben za čiščenje te situacije. Ta pogled na Karmo je nevaren iz dveh razlogov; najprej zbuja močne občutke krivde, pri čemer teža krivde povsem paralizira človekovo psiho; drugi razlog je da slaba interpretacija Karme lahko nanese krivico drugi osebi. Ko je nekdo v neprijetni življenjski situaciji mu zagotovo ne pomaga, da neka druga »duhovna« oseba nanj gleda z viška in mu veli, da je v življenju zagotovo naredil nekaj slabega in da sedaj samo plačuje stare grehe.

Po mnogih regresijah bi sama povzela moj pogled na Karmo.

Karma ni samo to kar smo ali nismo naredili drugim. Karma predvsem deluje kot ustaljeni vzorec ki je nastal tekom dogodkov, ki smo jih doživeli tokom tega in prejšnjih življenj. Ta vzorec temelji na energetskem in emocionalnem nivoju ter nas veže v mrežo podzavestnih odnosov in prepričanj.

Spominjam se ženske ki je bila v zvezi s poročenim moškim. Zelo si je želela zapustiti to zvezo, vendar se je moški vedno znova vračal z mnogimi obljubami in jo prosil da ga sprejme nazaj. Čutila je izjemno močno povezavo, istočasno pa si je želela da se osvobodi in odide iz zveze, ki ji je prinesla toliko bolečine in sramu.

Regresijo sva izvedli z namenom, da pridobi globlje razumevanje o tem, na kak način sta njuni Duši povezani, kakšni so njuni dogovori in ali obstoji kakšna karmična energija, ki potrebuje očiščenje. Vstopili sva v prejšnje življenje v katerem je tega moškega srečala v vlogi siromašnega kmeta, za katerega ji je bogat aristokratski oče prepovedal poroko. Nato je celo življenje preživela z »izbranim« možem, ki ga ni ljubila. Edina ljubezen ki jo je čutila je bila ljubezen do otrok. Ko je zapuščala to življenje sva obiskali svet Duš, kamor vsi odidemo po koncu naših življenj.

Sprejela je sporočila Duhovnih vodnikov, da je v duhovni sferi učiteljica in da ima veliko izjemnih Duš, ki jih ima rada. Na željo svojih »učencev« se je pred okoli 15 življenji začela inkarnirati skupaj z njimi, da bi lahko hitreje napredovali. Kljub temu, da takšne inkarnacije niso običajne se je lotila »šolanja« v tozemeljski realnosti… in naposled z eno Dušo vstopila  v kompleksne odnose, ki so od prvega srečanja na Zemlji skozi vseh 15 življenj nosili isti »naboj konflikta«, skrivanja in bolečine.

V duhovni sferi je z Vodniki pregledala knjigo vseh njenih življenj. Seveda se nisva lotili vseh življenj, temveč sva se osredotočili na začetek Karmičnih vezi ki jih je imela s to Dušo. V prvem življenju je on želel poroko z njo, ko je bila ona jasnovidna zdravnica, ki je živela v divjini, predana svojemu delu in novemu znanju. V tem življenju je v odnos z njim vstopila iz milosti in preko svoje volje in ravno na ta način je sprožila kolo in energijo Karme, ki se je nato ponavljala tokom vseh naslednjih življenj.

Ko sva čistili njune karmične vezi in ozaveščali kompleksnost odnosa, ki je bil začet pred tolikimi življenji, je postajala bolj sproščena, srečna in »lahka«.

Na koncu se je poslovila od te Duše in oba sta razumela in sprejela, da su njune lekcije na ta način končane. Razumela je, da se je naučila da kljub temu da je učiteljica v duhovnem svetu ima Zemlja svoje lastne zakonitosti. Postala je zavestna tega, da ko se inkarniramo na Zemlji, njen načrt dela z Dušami mora biti prilagojen zemeljskim okoliščinam. Zaključila je, da mora biti predvsem verna sama sebi.

Ko je osvobodila energijo podzavestnih prepričanj, energij in emocionalnega naboja, je vstopila v sveto mesto, kjer jo čaka njena Sorodna Duša. Nista se srečala vseh 15 življenj. Nujno srečanje je izpolnjeno z Ljubeznijo, Srečo ter s toliko Svetlosti, da sem čutila spremenjeno energetsko polje, ki je naenkrat prešlo v najvišje vibracije.

V trenutku spoznanja je zaključila: »Šele sedaj lahko sledim Usodi svojega namena in srečam svojo sorodno Dušo…«

Po seansi se je pretreseno obrnila k meni: »Zamisli si, naša Usoda in pot naše Duše je del tolikšne Večnosti.. da ko se zataknemo in vstopimo v take vrste karmični odnos, pa tudi če ta traja kar 15 življenj, ta Večnost čaka vse dokler nismo pripravljeni narediti koraka naprej«.

Karma je kompleksen pojem in neozaveščena Karma vsekakor lahko stoji na poti našega Duhovnega Namena, Usode in poti. Ne glede na to, pa na Karmo ne smemo gledati z negativne perspektive, saj je ravno ozaveščanje in osvobajanje Karme proces, s katerim kot Duša napredujemo, razvijamo in rastemo… Ravno rast in evolucijski napredek pa je na koncu koncev del naše poti in Usode.

Prihodnje delavnice  

Delavnica Samohipnoza za višjo kvaliteto življenja
Delavnica Samohipnoza za višjo kvaliteto življenja

Delavnica Samohipnoza za višjo kvaliteto življenja je namenjena vsem, ki želite izstopiti iz začaranega kroga tempa življenja ter si vzeti čas zase, v trenutek, v katerem se orientiramo na čutno izkušnjo notranjega miru in povezanosti z višjim Jazom. Ko smo v centru svoje podzavesti smo bližje cilju našega Višjega Jaza, ki nam omogoči zaživeti polno, svetlo in srečno življenje! Kliknite tukaj in si oglejte vsebino delavnice.

23.9. – 25.9.2022  Transformacijski Vikend Retreat Mozaik Duše
23.9. – 25.9.2022 Transformacijski Vikend Retreat Mozaik Duše

V tej delavnici se bomo posvetili večnemu vprašanju človeka: Zakaj sem tukaj in kaj je moj namen? Kako lahko zaživim svoj namen? Ko prepoznamo vlogo Karme, karmičnih vzorcev ter načine kako se jih osvoboditi, lahko v ta novoustvarjeni prostor prikličemo nove manifestacije svoje Usode. Kliknite tukaj in si oglejte vsebino delavnice.