262015Nov
Srečanje Učiteljev

Srečanje Učiteljev

Živimo v časih, ko Zemlja prehaja skozi procese čiščenja in zdravljenja, ko se mnogi po vsem svetu prebujajo ter iščejo Svetlobo in pot, ki jih bo pripeljala do lastne Duše. V tem iskanju je človek v začetku zelo odprt, hkrati pa mnogokrat dvomi vase, svojo intuicijo in sposobnosti, ki se šele obujajo.

Dobro je vedeti, da bomo na tej poti srečali tiste, ki so ta proces že prestali. Njihove izkušnje, modrost in znanje postajajo smerokazi za naš naslednji korak. Te ljudi bi lahko poimenovali učitelji. Njihovi nauki niso zgolj besede, ki jih govorijo zato, ker so jih že nekje slišali, temveč so to besede, ki izvirajo iz zakladnice njihovih izkušenj. V teh sporočilih pogosto ni pomembno, kaj govorijo, temveč je pomembna njihova vibracija ki vstopa v naše Polje in v njem budi praiskonski spomin na naša pozabljena znanja. Oni ne izrečejo ničesar, česar sami ne čutijo, niti si ne bi drznili govoriti o stvareh, ki jih sami niso iskusili. Oni izžarevajo izkušnjo, ki jih je pripeljala do tega, da delijo Svetlobo z namenom, da bi Svetlobo prebudili tudi v drugih. Ljudje jih ne obiskujejo zato ker bi jih oni klicali k sebi temveč zato, ker ljudje čutijo klic lastne Duše in hrepenijo po enosti z lastno Svetlobo. Takšnega učitelja boste prepoznali po skromnosti, ljudskosti, enostavnosti in popolni iskrenosti. Oni predajajo znanje celo takrat, ko poleg nas stoje v tišini, a ko nas pogledajo, v nas zares vidijo naše bistvo. Takšen Učitelj bo šel tudi preko sebe, zato da bi vam pomagal splezati stopnico višje. Take učitelje imenujemo Učitelji z velikim U.

Srečni so tisti, ki na svoji poti srečujejo le Učitelje, ki delujejo v tem duhu. Kakorkoli, vsakdo je na svoji poti srečal mnoštvo različnih obrazov; nekateri, iskreni v svojem iskanju, vam bodo dali vse, kar so že izkusili na svoji poti, preprosto zato ker so stkani na ta način, da ljubijo dajati. Obstajajo pa tudi taki, ki se bodo skrili za masko, okitili z naslovi in proglasili sebe s tistimi, ki jih nikoli niso srečali, kaj šele spoznali. Pod vtisom svoje veličine uživajo v oponašanju gest in artikulacij drugih učiteljev samo zato, ker so radi v središču pozornosti. Uživajo ko jih drugi gledajo in v njih vidijo tisto poslanstvo in “moči”, ki jih v sebi nimajo. Ni jim do tega, da bi v komerkoli zbudili Svetlobo, oni so zadovoljni že s tem, ko drugi občudujejo njihov sijaj. Ne glede na to pa ne bi bilo pošteno, da bi jim odvzeli naslov učitelj, kajti tudi oni imajo v življenju vseh nas svoj namen in lekcije, iz katerih se lahko veliko naučimo.

Največja lekcija, ki nam jo podarijo leži v spoznanju, da v svojem procesu iskanja ostanemo zvesti samemu sebi. Zavemo se, da nas nihče, ki ni v stanju iskreno izraziti sebe, ne sme zapeljati v obljubljene svetove, v katerih sami niso nikoli niti bili, kaj šele, da bi tam živeli. Poslušati sebe in slediti svojo pot je zelo pomembno, a hkrati težko, ker smo kot ljudje sprogramirani da slišimo vsakega in vse, razen sebe. Globlje, ko se povezujemo s svojim Bitjem, bolj se dviga naša vibracija… in višja kot je naša vibracija, večja je možnost, da v svoje magnetno polje privabimo Učitelja z velikim U.

Čarobno je, ko smo priča srečanju Učiteljev, saj takrat vsak Učitelj sije močneje. Njim ljubosumje in tekmovalnost ostajata nepoznata pojma. Slonijo na svetlobi Drug Drugega, hvaležni, ker jim je dano, da so se srečali in napolnili svoje Duše. Kot visoke gore tiho slone Drug ob Drugem, polni globokega spoštovanja do poti, ki so isklesale nihovo obliko in veličino. Ko pride čas za slovo,  jih obide žalost a so hkrati srečni, ker so v tako kratkem času prejeli več, kot so kdajkoli pričakovali. Zavedajo se da je to srečanje vselej nepričakovani dar, saj je njihovo poslanstvo dajanje… in ničesar več nikoli niti niso zahtevali. In vendar so v tem srečanju tudi oni prejeli in so zato neizmerno hvaležni, saj lahko sedaj dajejo še več… In to so Učitelji z velikim U.

Asja Širovnik Moškon


Zadnji Blog  

Razumeti sebe skozi zrcaljenje

Razumeti sebe skozi zrcaljenje

Neželene navade, ki nas držijo ujete, ali neprijetne okoliščine z drugimi ljudmi, s katerimi pogosto zapademo v konflikt, lahko dojemamo...

Tudi to bo minilo: Čas in Zavest

Tudi to bo minilo: Čas in Zavest

Podzavestni um ne pozna časa. To pomeni, da v podzavestnem umu ni predstave o linearnem času, kot jo imamo v...

Bori se ali pobegni!

Bori se ali pobegni!

Ste kdaj doživeli mučen in boleč napor, ko ste ‘vse naredili prav’, si postavili cilje, trdo delali, da bi jih...