• podzavest je sila in moč
 • Hipnoza omogoča hiter dostop
 • hipnoza polje umirjenosti

Hipnoza izhaja iz besede Hypnos, ime grškega boga spanja, saj oseba, ki je v hipnotičnem transu, opazovalca spominja na stanje spanja. Vendar pa je to vse prej kot res. V resnici lahko stanje posameznika v hipnozi spominja na spanje, saj ima globoko sproščeno stanje telesa in uma. Kljub temu v hipnozi 'zaspi' ali se vsaj utiša samo tisti kljubovalni del uma, ki se še tako rad upira vsakršni želeni spremembi, medtem ko je čuječnost prisotna na nivoju zaznav, ki smo jih deležni v globokem stanju sproščenosti. Hipnoza in spanje sta tako povsem različni stanji.

Osebni pristop pri hipnozi

Vsak pristop v hipnotično stanje, ki ga izvaja Asya je v dobrobit hipnotizirane osebe in je prilagojen potrebam posameznika. Asyjin hipnoterapevtski pristop je umirjen in lahkoten, prijeten in usmerjen v zaznavanje podzavestnih preferenc subjekta. Metode, ki jih pri svojem delu uporablja Asya, so utemeljene na dolgotrajnih izobraževanjih po celem svetu. Ravno zato Asyino delo slovi po marsikaterih inovativnih pristopih in načinih dela, saj je Asja zagovornik širjenja in premikanja zavesti, ki je v resnici gibalo človeške evolucije.

 Strah pred hipnozo je odveč v kolikor se v to stanje hipnotičnega transa podamo skupaj z osebo, ki je pravilno izobražena na tem področju, ima dobre reference pri svojem delu in ji lahko zaupamo na moralni in osebnostni ravni. Ko se odločimo za delo na sebi in opredelimo za to, da nam pri tem pomaga hipnoterapevt, je pomembno, da se uskladimo z notranjim vodstvom in zaupamo občutku, ki ga terapevt v nas zbuja. Kljub temu da nas nihče ne more hipnotizirati, če si tega ne želimo, je vseeno pomembno, da oseba ki nas hipnotizira dobro pozna področje svojega dela in ima v svojem interesu to, da nam želi pomagati ter tako omogočiti naš življenjski napredek.

 Zaupanje pri delu s podzavestjo igra izjemno pomembno vlogo. Hipnoza je varen proces sproščenega spusta v lastno podzavest, ki nam ga omogoči sodelovanje s hipnoterapevtom, vendar je ključnega pomena da osebi lahko zaupamo ter se ob njej počutimo varno in dobro.

[shareaholic app="share_buttons" id="15676919"]

 

Kljub temu, da so mediji (filmi in knjige) poskrbeli za to, da hipnoza pogostokrat dobi malce okulten prizvok, je v resnici hipnoza izjemno stanje znotraj katerega se posameznik globoko sprosti, osredotoči in umiri svoj um ter premakne svojo osredotočenost iz zunanjega sveta v globine svoje notranjosti.

 

Pravzaprav je Dr. Jaimes Braid besedo hypnosis (hipnoza) v 19. stoletju želel preimenovati v monoideaizem (monoideaism), kar pomeni ena ideja na enkrat, pri čemer je dr. Braid želel pokazati na temeljno prvino hipnoze, v okviru katere sproščen posameznik fokusira energijo ene misli na en problem in s tem dosega veliko koncentracijo energije za reševanje enega samega problema, prepričanja ali negativne misli. Kljub Braidovim poskusom se je beseda hypnosis že uveljavila. Tako je v rabi vse do danes ostala beseda hipnoza, ki jo sedaj uporabljamo vsi. 

Zadnje objave  

V iskanju svoje notranje resnice

V iskanju svoje notranje resnice

Pogosto slišim vprašanje, kako naj prepoznam notranji glas in ga ločim od vseh ostalih glasov v moji glavi? Kako naj...

Delavnice  

 • NOVO: 4.10. – 6.10.2024 Transformacijski Vikend Retreat Mozaik Duše
  NOVO: 4.10. – 6.10.2024 Transformacijski Vikend Retreat Mozaik Duše

  V tej delavnici se bomo posvetili večnemu vprašanju človeka: Zakaj sem tukaj in kaj je moj namen? Kako lahko zaživim svoj namen? Ko prepoznamo vlogo Karme, karmičnih vzorcev ter načine kako se jih osvoboditi, lahko v ta novoustvarjeni prostor prikličemo nove manifestacije svoje Usode. Kliknite tukaj in si oglejte vsebino delavnice.

 • Delavnica Samohipnoza za višjo kvaliteto življenja
  Delavnica Samohipnoza za višjo kvaliteto življenja

  Delavnica Samohipnoza za višjo kvaliteto življenja je namenjena vsem, ki želite izstopiti iz začaranega kroga tempa življenja ter si vzeti čas zase, v trenutek, v katerem se orientiramo na čutno izkušnjo notranjega miru in povezanosti z višjim Jazom. Ko smo v centru svoje podzavesti smo bližje cilju našega Višjega Jaza, ki nam omogoči zaživeti polno, svetlo in srečno življenje! Kliknite tukaj in si oglejte vsebino delavnice.

  Delavnica Igra Božanskega Otroka
  Delavnica Igra Božanskega Otroka

  Globoko v nas biva delček, ki je izviren, nežen in zelo iskren. V svoji najbolj jasni različici je čista Luč, Nedolžnost in Čistost. Imenujemo ga Božanski Notranji Otrok. Preden smo odrasli v svet ki nas obdaja, smo vsi doživeli to nedolžno in srečno stanje bitja: Notranji Jaz Božanskega Otroka. Kliknite tukaj in si oglejte vsebino delavnice.

  Delavnica Samoljubezen in Odnosi
  Delavnica Samoljubezen in Odnosi

  Ko si izberemo bolj ljubeče, sočutno in nežno življenje, postanemo svoj sopotnik, ki se razume, sprejema in podpira na vsakem koraku. Kar si dajemo, nam daje tudi naše okolje, ljudje in okoliščine, ki jih privabimo nas ljubeče podprejo in osrečijo, saj zunanji svet vedno zrcali notranjega. Zato torej naredimo korak v notranjost, poiščimo vir Ljubezni v nas samih, sprostimo to mogočno silo ter ustvarimo odnose in življenje, ki odražajo lepoto, obilje in srečo v vsej svoji Ljubeči razsežnosti! Kliknite tukaj in si oglejte vsebino delavnice.