162015Maj
Smo si sami izbrali svojo Usodo?

Smo si sami izbrali svojo Usodo?

To je vprašanje, ki si ga mnogi ljudje zastavijo vsaj enkrat v življenju. Zakaj je njihovo življenje prav tako, kakršno je? In če so na določenem področju nezadovoljni, se sprašujejo, ali jim je usojeno, da nadaljujejo s to potjo ali vseeno obstoji možnost, da se v njihovem življenju nekaj spremeni.

Determiniranost človeka, oziroma programiranost posameznikove življenjske poti je bila mnogokrat v zgodovini predmet razprav. Mnogi filozofi, pisatelji in v zadnjem času tudi psihologi in celo znanstveniki, si postavljajo enako vprašanje: Ali so človeške Usode že determinirane ali obstoji možnost spremembe in izbor drugačne življenjske poti?

Odgovor lahko poiščemo v duhovni regresiji, ko nam naše Duše dovolijo, da se “spomnimo” svoje izbire – sporočijo nam, da vsaka Duša izbira svoje življenje. Mnoge okoliščine, od našega rojstva, družine in kraja rojstva so izbrane z namenom popolnih možnosti.

Ko vsaka Duša premišljuje o možnostih, ki jih ponuja njen izbor, je zavestna vseh ostalih paralelnih možnosti, v katerih se skriva nevarnost, da si je izbrala preveliki izziv ali prezahtevno nalogo, ki je morda ne bi uspela izpolniti.

Duša svojega življenja ne izbere sama, ampak ga izbere s pomočjo svojih Duhovnih Vodnikov – Bitij Svetlosti, polnih modrosti in izkušenj. Ko Duša izbira življenje, ki ji nudi največjo možnost realizacije svojih želja (o katerihbom še širše pisala v nadaljevanju), ji Duhovni Vodniki dajejo podporo in nasvete. Na primer, ko Duša izbere prevelik življenjski izziv je mogoče, da jo Vodiči usmerijo v ponovni premislek in izbor “lažjega” in “lagodnejšega” življenja.

Vseeno je izbor življenja in njegova zahtevnost ali zabavnost na koncu izbor Duše same.

Ko Duša izbere lažje življenje je mogoče, da je že imela niz nekoliko težjih in zahtevnejših nalog, pa se na ta način sedaj vrača na Zemljo z manjšo in lažjo nalogo in razumevajoč do tega, da so tudi “lahke” naloge enako pomembne kot zahtevnejše.

Spominjam se ženske, ki v trenutnem življenju živi razmeroma lagodno življenje v izobilju, z izjemnimi starši in hčerko, ki jo resnično ljubi. Edino področje, na katerem ima težave, je ljubezensko življenje. Ravno zaradi tega je pričela z razreševanjem karmičnih vzorcev in se na ta način tudi spoznala s svojo duhovno stranjo. Na poti duhovne rasti je naletela na knjige dr. Newtona in se mi kmalu zatem oglasila z željo po regresiji.

V regresiji je prišla do točke, kjer se je njena Duša pripravljala za spust na Zemljo. “Lahko izbiram še nekaj drugih življenj”, mi je pojasnjevala, “v enem od njih bi se lahko rodila v Angliji v premožni družini, ki ceni samo delo in kariero in tam bi postala odvetnik v očetovi pisarni. V tistem življenju bi lahko naredila veliko dobrega… ampak, v tem življenju ne bi imela možnosti, da razvijem svojih čustev in čutnosti, ker sta oba starša zelo hladna in racionalna.. tako ne bi zmogla razviti osebnih odnosov, kar je prav moj izziv v tem življenju”.

Njen Duhovni Vodnik ji je izrazil podporo in ji še enkrat pokazal dogodke iz prejšnjega življenja: Bila je predana oseba, delala je kot bolničarka, ki je po smrti svojega moža preživela več kot polovico življenja le s svojim lastnim delom, medtem ko je v sebi čutila bolečino, praznino in apatijo, enostavno čakajoč na njen “dan odhoda”. Šele, ko je prišla v dimenzijo Večnosti je skozi pregled svojih prejšnjih življenj razumela, da je bila zaprtost vase velika napaka, saj po smrti svojega moža ni več bila sposobna razviti občutkov sreče in radosti.

“Tokrat moram popraviti svoje sposobnosti, da čutim radost in ljubezen. Živeti moram bolj povezana s svojimi občutki in svojim srcem in da ne žalujem nenehno za dogodki izgube, kot sem to storila v prejšnjem življenju”, je povzela in izbrala svoje življenje, v katerem se je zavestno odločila za pot ljubezni in odnosov. Odločila se je, da se rodi v družini, v kateri se njeni starši ukvarjajo z njihovim odnosom in da v svoje odraslo življenje prenese vse elemente ljubezenskih odnosov, ki jih je v prejšnjem življenju zanemarila. Celo njeno delo je povezano z umetnostjo in izražanjem ljubezni, ki jo čuti v svojem srcu in jo sedaj prenaša na platno in na ta način do ljudi.

Njen Duhovni Vodnik je bil zelo zadovoljen: “To življenje nadaljuj s tako predanostjo svojemu srcu, da iščeš nove in nove načine za deljenje ljubezni”. Iz te dimenzije je videla, kako na Zemlji njeno srce širi ljubezen in dviguje vibracijo vsem okoli nje.

Po seansi se je počutila pomirjeno: “Velikokrat sem se spraševala, ali moram v življenju narediti nekaj “večjega”, ampak sedaj razumem, da je to moja pot, važna zame kot Dušo in dovolim si, da še naprej z vso energijo delam na odpiranju mojega srca. Ko svojo energijo usmerjam v svoje odnose, z ljudmi okoli mene ustvarjam vse kar mi je v prejšnjem življenju manjkalo… sedaj razumem in sprejemam, da je izvor ljubezni v meni in da je moja življenjska naloga, da jo delim z drugimi”.

Asya Širovnik Moškon


Delavnice  

(DODATNI TERMIN 15. in 22. September) Delavnica Samohipnoza za višjo kvaliteto življenja
(DODATNI TERMIN 15. in 22. September) Delavnica Samohipnoza za višjo kvaliteto življenja

Delavnica Samohipnoza za višjo kvaliteto življenja je namenjena vsem, ki želite izstopiti iz začaranega kroga tempa življenja ter si vzeti čas zase, v trenutek, v katerem se orientiramo na čutno izkušnjo notranjega miru in povezanosti z višjim Jazom. Ko smo v centru svoje podzavesti smo bližje cilju našega Višjega Jaza, ki nam omogoči zaživeti polno, svetlo in srečno življenje! Kliknite tukaj in si oglejte vsebino delavnice.

18.6. – 20.6.2021  Transformacijski Vikend Retreat Mozaik Duše
18.6. – 20.6.2021 Transformacijski Vikend Retreat Mozaik Duše

V tej delavnici se bomo posvetili večnemu vprašanju človeka: Zakaj sem tukaj in kaj je moj namen? Kako lahko zaživim svoj namen? Ko prepoznamo vlogo Karme, karmičnih vzorcev ter načine kako se jih osvoboditi, lahko v ta novoustvarjeni prostor prikličemo nove manifestacije svoje Usode. Kliknite tukaj in si oglejte vsebino delavnice.

Blog  

Bori se ali pobegni!

Bori se ali pobegni!

Ste kdaj doživeli mučen in boleč napor, ko ste ‘vse naredili prav’, si postavili cilje, trdo delali, da bi jih...

Je sprememba možna?

Je sprememba možna?

V zgodnjem otroštvu nam je dana emocionalna atmosfera, iz katere izhajajo tudi vsi naši spomini in vzorci.